Unikátní české pivo inspirované číslem π (~3,14),
které ideově vzniklo na MFF UK.
Po dvouletém volnočasovém experimentování ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským vzniklo na Matfyzu iracionálně dobré „πvO“, které dostalo název Pěkný číslo.
Matfyzáci si dovedou hodně věcí spočítat.
Tak proč to nezkusit s pivem?
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy patří k respektovaným vzdělávacím institucím s vynikajícím vědeckým výkonem. Slovo Matfyz je považováno za synonymum pro excelenci ve vědě i výuce. V pěti pražských areálech nabízí MFF UK vzdělání ve studijních programech matematika, fyzika, informatika a v jejich rámci také učitelské kvalifikace. Absolventy Matfyzu najdeme v mnoha špičkových firmách a na věhlasných světových univerzitách.
Jak si ho dopřát?
Nejlépe si ho vychutnáte čepované, ale výborné je i v lahvi.
Balení
v láhvi o objemu 0,5 l
3x 0,5 l
KEG sud 15 l a 30 l
Koupit online:
K dostání také ve vybraných obchodech:
-
Kavárna U Rotlevů (Praha)
-
Rest&pub U Olmerů (Praha)
-
Karolinum (Praha)
-
Kolej Otava (Praha)
-
Kolej Hvězda (Praha)
-
Jídelna Výtoň (Praha)
-
Kolej 17. listopadu / FHS UK (Praha)
-
Pivotéka Pivoňka (Hradec Králové)
-
Pivní klenotnice (Humpolec)
-
Pivní anděl (Zlín)
-
Pivotéka Tři sudy (Plzeň)
-
VO Ivan (Ústí nad Labem)
-
Restaurace Praha (Ústí nad Labem)
-
Pivo Skokan (Litoměřice)
-
Pivotéka pod Sedlem (Úštěk)
-
Pivovarská prodejna Ferdinand (Benešov u Prahy)
-
Max VO (Benešov)
-
Nápojka u Kozla (Vlašim)
-
Pivní pohotovost Dalovice (Karlovy Vary)
-
Klub malých pivovarů (Plzeň)
A žízeň to má spočítaný
Základní informace:
Pivovar Ferdinand založil arcivévoda František Ferdinand d’Este v roce 1897. Pivo se tu vyrábí klasickou technologií: varna, spilka a sklep. Pěkný číslo je unikátní za studena chmelené české pivo, inspirované číslem π (~ 3,14). Pivovar Ferdinand ho připravuje z vlastního sladu a chmelů. Zaujme svou jantarovou barvou s lehkým nádechem karamelu, příjemnou sladovou chutí a tóny jemného cukrového melounu se stopami manga
a tymiánu. Má silné chmelové aroma a říz. Všechny vlastnosti vynikají díky tradičním výrobním postupům, na které si Pivovar Ferdinand potrpí.
EPM 14,50 % (~ 3/2π²)
hořkost 31,4 IBU (~ 10π)
barva 15–20 EBC (~ 6π)
kvašení 7 dní (~ 2π)
zrání ve sklepích 90 dní (~ 29π)
studené chmelení 28 dní (~ 9π)
O Pěkným
čísle je slyšet
Univerzita Karlova bude mít příští rok první ze zamýšlené řady vlastních piv uvařených podle unikátní receptury. Originální nápoj ideově vznikl na Matematicko-fyzikální fakultě UK... Celý článek
Do soutěže o grafické pojetí etikety a dalších vizuálních prvků nového univerzitního piva s názvem Pěkný číslo přišlo 115 návrhů, jejichž autory byli amatéři, studenti grafických škol i profesionální tvůrci. Celý článek
Před časem proběhla soutěž na grafické pojetí etikety a vizuální prvky nového univerzitního piva, které dostalo jméno Pěkný číslo. Celý článek
Pivo Pěkný číslo, jež chystá Matematicko-fyzikální fakulta UK, už má svoji tvář. Soutěž o grafické pojetí etikety a vizuálních prvků univerzitního piva upoutala veřejnost. Celý článek
Univerzitní pivo vzniká ve spolupráci Matematicko-fyzikální fakulty UK, Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského a Pivovaru Ferdinand. Celý článek